14 Kasım 2005 Pazartesi

7-8 yaşlarındayken ev ahalisinin çayı saat yönünde karıştırdığını farkettim.Farkettim diyorum çünki ben aksi yönde karıştırıyorum.Sonra sonra bulunduğum her çay içilen ortamda buna dikkat ettim.Gözlemlediğim insanların neredeyse %99'u saat yönünde karıştırıyor çayı.Bu durum istem dışı çıkıyor ortaya sanırım,kimse çay karıştırmayı birilerinden öğrenmiyordur herhalde.

10 yorum:

simiole paris carnet dedi ki...

ah bitkisel ahhh...hayatin ufacik tuhafliklarini bul bul..dusun sasir gec..nereye kadar. bugun bir depresifim ben. sen umarim iyisindir.

simiole paris carnet dedi ki...

ah insan kaynaklari sizi..su her soruyu sordugunuz yuz kisiye yaziktir gunahtir ya. bitkisel bak dikkat et sakin cevap verme, kategorize ediyorlar dostum sana soyluyorum, yuzbirinci diye fisliycekler seni.

oky dedi ki...

bence de solaklar.

bitkisel dedi ki...

Hayır sadece solaklar değil.Tanıdığım birkaç solak var saat yönünde karıştıran.Ayrıca aksi yönde karıştıran bir sağlak daha buldum geçen gün.Başka bir açıklaması olmalı.

Adsız dedi ki...

Bitkisel,

Ben de Turk Cayi cok seviyorum.

According to the "TEA EXPERTS" site, it is OK to stir clockwise or counter clockwise. As long as you don't do both - see below:

"TEA STIRRING
After adding sugar, the tea should be stirred with a teaspoon. The stirring can be done in either a clockwise or anti-clockwise direction, but not both (believe it or not, they would cancel each other out). Speed of stirring isn't critical. The production of a vortex (or malström in Scandinavia) about one third the depth of the cup or mug will do.

Afiyet olsun,

Suleyman.

Erol dedi ki...

zamana meydan okuyorum.
belki de çay saati diye bi'şey vardır. şekerden kazanmak için çay bir saat geri alınıyodur.

bence de solaklar, fakat içlerinde sağlak olamamanın verdiği "bi'şey" varsa bunu çayı sağa doğru karıştırarak gösteriyor olabilirler.

Lyn dedi ki...

tuhaf...solak değilim, bendeki standart istemdışı ivme de hep saat yönünün tersinedir.

acaba bu davranışı gösterenlerin başka ortak yapıyor oldukları bişiyler daha var mı...

MeliS dedi ki...

selam.. solagim ve saatin aksi yonune karistriyorum. ne bilim solemek istedim :)

Adsız dedi ki...

bitkisel;
yazmak, cizmek vesaireyi sag elle yapiyorum, ama tek ayak uzerinde duracak olsam solda daha uzun duruyorum. snowboardda sol ayak onde kayiyorum (ve bu "regular" oluyor) ki bilenler bilir, genelde solaksan sol ayak onde olur. bi de saati de saga takiyorum. istatistiklere girmek icin mi diyorum bunlari bilemiyorum. ha bi de diyorum ki, belki saat aksi yondedir?

... dedi ki...

ne kadar ilginç bir tespit hiç farketmemiştim.