23 Ağustos 2007 Perşembe

Büyüyünce anlarsın diye birşey var çocuklara söylenir hani.Bana da büyüklerim tarafından birçok kez söylenmiştir mesela.O zamanlar tamam diyordum yaşım küçük madem, varayım anlamayayım nasıl olsa büyüyünce anlarım.Şimdi bakıyorum da hala bişey anlamış değilim.Bende bir anormallik yoksa eğer demek ki ben küçükken büyük olanlar da kendileri küçükken büyüklerinden duydukları bu söz üstüne bişey anlamamış ve kendileri büyüdükten sonra kendilerinden küçüklere bu sözü söyleye gelmişler ki birşey anlamadıkları anlaşılmasın.Yani en nihayetinde kimse bişey anlamamış ama anlaşılması pek mühim birşey varmışta çok kıymetli bir hazineymişte,illa belli bi yaşa,kemale ermeden anlaşılamıyormuş gibi davranıyormuş.Bilmiyorsanız bilmiyorum deyin,niye olaya gizem katmaya çalışıyorsunuz.Şimdi anlatsam da anlamazsın,çünkü henüz buna hazır değilsin.Hazır olduğunda bunu içinde hissedeceksin ve diyeceksin ki "ulaaaaan anladım valla".Kulağa saçma geliyor haklısınız.

14 yorum:

un4tunately dedi ki...

ben de tam "nerelerdesin" demek için gelmiştim ki, gerek kalmadı :)

ben de hiç bir zaman "büyüyünce anlarsın" cümlesiyle konuştuğum durumları anlayamadım.. anladıysam da anladığımı hissetmedim.. aradan yıllar geçmiş, konuyu hatırlayamıyorum ki anlayayım..

velhasıl: hayatı da konuları da ertelememek lazım..

Adsız dedi ki...

İşiyle eşi arasında seçim yapmak zorunda kalan birisi 10 yaşındaki bi çocuğa bunun ne kadar zor olduğu heralde anlatamaz.
Mutlaka o yaştaki çocuğun aklında bişeyler oluşturur ancak bazı olaylar yaşanmadan anlaşılmaz bu bi gerçek.
Askerlik yapanlarımız bilir istediğin kadar anlatanın olsun yaşaman gereken bişey olduğunu orada anlarsın ve o zaman bu söze biraz hak verirsin.
tabi büyüyünce anlarsın diyerek kesip anlatmak da gerekiyor demek değil bemim söylediklerim yani konuyu ertelemene de gerek yok anlatabildiğini anlat..
yaşaması gereken şeye faydalı olacaktır mutlaka :)

Ozan Durmaz dedi ki...

"Simülasyon Teorisi"nin Geleneksel - Kültürel Kökleri :)

NoktasizvirguL dedi ki...

Hayatım boyunca filozofların cevapsız soruların cevabını araması gibi bu büyüyünce anlaşıacak şeyi anlamaya çalıştım. Elime de hiç bir cevap geçmedi. Ama senin teorin beni rahatlattı, bu sıcak günde içime serin sular... Neydi ya o laf, herneyse...

Güzel tesbit...

Erol dedi ki...

bitkisel, bi çiziktir be abi blogu, ne bileyim bi virgül yaz, üç nokta koy, ama yaz işte. sonra spamci eşşekler basmasın blogu.

selamlar.

ilber dedi ki...

itirazım bu blogda altı aydır yazı olmamasına.

deniz dedi ki...

büyüdüm mü bilmiyorum ama ben de hala anlamış değilim, ne o zaman merak ettiğim şeyleri ne de şimdiki halimi. büyümek istemiyorum ben.

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Yorum adı yaratıcı.
Sırf "İtirazım var" demek için buradayım.
Ama neye ve neden itiraz?
İşte onu bilmiyom.
Gözlerim dayanacağı kadar bi okuyayım da seni hele sonra veririm dilekçeyi.

Bu siyah zemini neden kullanırsınız ki be çocuuum .Pıfff.

Hah buldum:
Bloglarda siyah zemin kullanılmasına itirazım var.
Çiçekli böcekli barbi pembeli de olsun demiyorum ama neden siyah baba:?

Geveze Kalem dedi ki...

Bitkisel yaşamla ilgili bir şey araştırırken düştü yolum buraya. Yani bitkilerle ilgili olan değil, hani ölümle anılan bitkisel yaşam. (Bu bardağın boş tarafı oldu sanırım, değiştiriyorum; hayata tutunmayla anılan bitkisel yaşam.)
Yazılarınız araştırmamı epey sekteye uğrattı, dağılıp kaldım satır aralarında. Keyifle geçen okuma sürecinden sonra yazmadan edemedim; Neden daha sık yazmıyorsunuz?
Sanırım uzun bir süre güncelinizi yoklayacağım.
Sevgiler...

Tugc dedi ki...

Kimsenin bi sey anladigi yok, belki cikar da birisi anlar diye boyle sacmalamaya devam ediyorlar sanki.

anonim dedi ki...

tam bir yıl olmuş sen yazmayalı buraya..
kumraladamavituna okuyorum zaten yine kafam bozuk.
sağlıcakla

Bitkisel dedi ki...

Evet bir hayli olmuş.Çok yoğun bir dönem her anlamda,kaçırdığım herşeye yetişme çabası.Sonuç başarılı mı ? Evet.Ne güzel,mutluyum lan.Ha yazdım ha yazıcam.

anonim dedi ki...

hobaa. sen o? sen? :s
e yaz o zaman artık. otobüsleri buzdolaplarını kumandaları :]]

Bilgeplatform dedi ki...

tebrikler